Parkeergarage Stadsplein flopt (voorlopig)

Print
Mortsel - De ondergrondse parkeergarage van het Stadsplein is een jaar na de opening allerminst een succes. Toch lijken stadsbestuur noch de parkeerbeheerder al te panikeren.
“Eigenlijk mogen we pas beginnen te evalueren vanaf de kerstperiode. Vanaf dan was de rondweg op het plein klaar en de parking dus pas echt bereikbaar”, vangt schepen voor Patrimoniumbeheer Koen Dehaen (N-VA) aan. “Buiten de 2 gesponsorde dagen van 2 euro per 4 uur op woensdagvoormiddag en zaterdagnamiddag lijkt de parking voorlopig geen groot succes.” “Buiten die twee dagen is de parking, globaal gezien, inderdaad geen succes. De opstart was veel te traag”, meent ook Jef Dens van de Groep Van Roey, de parkeerbeheerder van de ondergrondse parkeergarage. “We merken vooral dat heel weinig treinpendelaars hun wagen er parkeren. Ze verkiezen parkings in naburige gemeenten die gratis zijn.”

In de toekomst moet er hoedanook een en ander gebeuren om meer volk te lokken naar de parkeergarage. Dehaen bevestigt dat de stad momenteel bezig is het parkeerregime in Mortsel aan te passen, deels in functie van de parkeergarage. Digitale parkeergeleidingssystemen zijn wat dat betreft al in bestelling. “Zowel op gebied van tarifiëring als van betalend parkeren volgen er aanpassingen. Bijvoorbeeld in de Pieter Reypenslei. Maar dat moet nog in de raadszitting van september komen. Parkeren aan de Oude God wordt ook duurder.” Binnenkort komen er overigens nieuwe parkeermeters in het Mortselse straatbeeld, om zo het parkeren in de garage te bevorderen. “De automaten zetten we op de Vismarkt, in de Prins Leopoldlei en Pieter Reypenslei. De tarifiëring zal hoger zijn dan deze van de ondergrondse parking. Het Mortsels gratis kwartiertje met de speciale Mortselse parkeerschijf blijft nog altijd bestaan”, besluit burgemeester Erik Broeckx (N-VA).

Seppe SLAETS
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio