Barcelona betaalde Abidal niet tijdens kankerbehandeling

Print

Barcelona betaalde Abidal niet tijdens kankerbehandeling

De van leverkanker genezen Franse international Eric Abidal (AS Monaco) heeft in de Franse sportkrant L'Equipe zwaar uitgehaald naar zijn vorige werkgever FC Barcelona, waar hij in het tussenseizoen moest vertrekken. "Mijn vertrek had niets met geld te maken. De club had me tijdens mijn ziekte immers niet meer betaald", vertelde Abidal vrijdag in de krant.

Abidal heeft twee jaar tegen leverkanker gevochten. In maart 2011 werd bij de Fransman met succes een levertumor verwijderd, maar een jaar later bleek hij toch nog een levertransplantatie te moeten ondergaan. Ook die ingreep werd met succes uitgevoerd, waardoor hij tot ieders verbazing reeds op 6 april zijn rentree in het eerste elftal van de Catalanen kon maken.

"Het probleem was dat mijn contract afliep. In dat geval zijn er twee mogelijkheden: een contractverlenging of een vertrek. Als Pep Guardiola er nog coach was, had ik misschien bij Barça kunnen blijven. Hij is een grote trainer en we houden nog steeds contact", aldus de bijna 34-jarige verdediger.


Na zijn vertrek bij de Spaanse landskampioen vond Abidal snel onderdak bij AS Monaco. Ondertussen heeft de 62-voudige international ook zijn comeback gevierd in de Franse nationale ploeg. In de vriendschappelijke oefeninterland tegen de Rode Duivels (0-0) speelde hij negentig minuten. "Ik heb het geluk dat in Monaco de trainer en de voorzitter in mij geloven. Voorlopig gaat alles dan ook goed. Maar ik geef toe dat er ook een tijd was waarin ik aan mezelf twijfelde."

Belga, foto PN

Meer sportnieuws