Site Papenhof krijgt nieuw jeugdlokaal en speelbos

Print

Site Papenhof krijgt nieuw jeugdlokaal en speelbos

Mechelen - Het stadsbestuur maakte donderdag bekend dat in het projectgebied in de Papenhofdreef een stuk grond vrijmaakt voor de bouw van het nieuwe jeugdlokaal van Chiro Libertus. Ook wordt er ruimte voorzien voor een groot speelbos.
Wegens stabiliteitsproblemen aan het gebouw in de Boerenkrijgstraat, waren de twee oudste afdelingen van Chiro Libertus sinds begin dit jaar op zoek naar een nieuw onderkomen. De stad bood hen toen tijdelijk onderdak aan in een pand in de Paardenkerkhofstraat, waar ook de stedelijke kinder- en tienerwerking gehuisvest is. Deze lokalen moeten tegen eind dit jaar vrijgemaakt worden, omdat de stad dit pand gaat verhuren aan de basisschool Sint-Pieter. De school heeft wegens uitbreidingsplannen nood aan extra ruimte.

De twee oudste afdelingen van de chiro en de kinder- en tienerwerking worden nu tijdelijk gehuisvest in de wijk Papenhof. De kinderwerking wordt overgebracht naar de grote zaal van het Papenhof, evenals de activiteiten van de buurtwerking. De tienerwerking wordt gekoppeld aan de lokalen van de Chiro Libertus. Voor de tijdelijke herhuisvesting zal de stad overgaan tot de aankoop van zeven prefab-units ter waarde van 100.000 euro. Daarmee kunnen twee lokalen van zes op negen meter en een sanitair blok gebouwd worden. De uitbesteding en de bouwaanvraag hiervoor zijn klaar, waardoor de plaatsing vermoedelijk tegen de herfstvakantie eind oktober kan plaatsvinden.

De prefab-units worden geplaatst in de Papenhofdreef in de omgeving van het perceel waar het nieuwe jeugdlokaal gebouwd zal worden. De bouwwerken van het jeugdlokaal worden omstreeks 2017 verwacht. Met het oog op de toekomst wordt bekeken om ook de kinderwerking in het nieuwe jeugdlokaal onder te brengen.Achter het nieuwe lokaal komt er ook een speelbos van 2,4 hectare groot.

NIGE
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio