1 / 2

Vlaams Parlement laat burgers even Linda De Win zijn

Wie een prangende vraag heeft voor een Vlaams parlementslid, krijgt de kans die vraag op de man/vrouw af te stellen. Op het Festival van de Politiek in het Vlaams Parlement op 19 en 20 oktober worden namelijk verschillende vragenuurtjes georganiseerd in het Vlaamse halfrond. Met de campagne 'Word zelf Linda De Win op het Festival van de Politiek' wil het Vlaams Parlement burgers de kans geven om zelf hun vraag te stellen.

evrolix

Op 19 en 20 oktober organiseert het Vlaams Parlement de tweede editie van het Festival van de Politiek. Tijdens dat weekend worden er in het Vlaams Parlement een pak activiteiten georganiseerd gaande van debatten tot tentoonstellingen en rondleidingen. Zowel zaterdag als zondag worden ook telkens twee vragenuurtjes georganiseerd in de Koepelzaal. Bedoeling is dat burgers daar zelf vragen kunnen stellen aan de volksvertegenwoordigers.

Linda De Win van het VRT-programma Villa Politica nodigt iedereen uit om haar rol als vragensteller over te nemen. VRT-journalist Lieven Verstraete en VTM-journalist Cathérine Moerkerke leiden de debatten in goede banen. Wie een vraag wil stellen, moet die wel op voorhand doorsturen via www.festivalvandepolitiek.be. Als de vraag geselecteerd wordt, kan men zijn/haar vraag 'live' komen stellen in het Vlaamse halfrond. Er is in totaal ruimte voor zo'n 40 vragen. Nadien krijgen de vraagstellers een lunch aangeboden in het restaurant van het Vlaams Parlement. De campagne loopt van 7 tot 25 september.

Belga Foto Belga/Karel Hemerijckx

MEER OVER Linda De Win

Nu in het nieuws