Geelseweg krijgt riolering en nieuw fietspad

Vlaams minister van Leefmilieu en Natuur Joke Schauvliege trekt volgend jaar 1,2 miljoen euro uit voor rioleringswerken aan de Geelseweg vanaf het kruispunt met de Aarschotsesteeweg tot aan de gemeentegrens met Olen en een deel van de Greesstraat. "Goed nieuws voor onze stad, want bovenop de riolering, die onder het bestaande fietspad komt, wordt ook een nieuw fietspad aangelegd", zegt schepen van Leefmilieu Mien Van Olmen.

Schauvliege ondersteunt de Vlaamse gemeenten jaarlijks voor 210 miljoen euro voor de uitbouw van de gemeentelijke riolering. De minister keurde nu voor volgend jaar opnieuw 117 projecten goed, waaronder die van de Geelseweg in Herentals én in Olen.

"Deze investering is belangrijk voor de waterkwaliteit van onze rivieren en beken en helpt Vlaanderen verder in de richting van de Europese doelstellingen", zegt schepen Van Olmen (CD&V). "Ze zorgt dus voor een betere waterkwaliteit en een nog beter leefmilieu in onze stad."

Bij de uitvoering van de rioleringswerken zijn de kosten voor de heraanleg van het wegdek voor rekening van stad Herentals en het Agentschap Wegen en Verkeer.

"Er dient nu een studiebureau aangesteld", zegt Mien Van Olmen, "dus we zijn nog wel een paar jaar bezig eer er een schop in de grond steekt."

De inwoners van de Schoutenlaan zullen sneller aan hun lang beloofde riolering toekomen: daar is het ontwerp klaar en wordt het straks aan de bewoners ter inzage gepresenteerd.

Marc HELSEN

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio