Actiegroep MOT stuurt N-VA open brief

Actiegroep MOT stuurt N-VA open brief

Actiegroep MOT stuurt N-VA open brief

Print
Turnhout - De actiegroep MOT (Mobiliteit Ondernemers Turnhout) heeft N-VA een open brief gestuurd.
"De ondernemers, middenstand en vrije beroepen in Turnhout centrum zitten met de handen in het haar. Het vorige bestuur crashte op mobiliteit en het nieuwe Turnhouts college, met NVA aan het roer staat op springen, alweer door mobiliteit? Er was nochtans hoop."

"Met de hulp van de 'volks'-bewegingen, TOM, MOT en ACV kwam een van onze strijdmakkers op de post 'mobiliteit' te staan. De grote leidraad van toen wordt nu echter van tafel geveegd: het visionaire plan 'Parkstad Turnhout' van plaatselijk talent Luc Vanhout deugt plots niet meer. Het parkeerprobleem bestaat niet meer "omdat niemand klaagt". Kortom geen beweging: immobiliteit in de mobiliteit. Onze achterban geeft dan ook een slecht rapport."

"MOT heeft de N-VA de tijd gegeven. Bij de benoemingen zijn vergissingen begaan. De plaatselijke N-VA afdeling heeft dit al ruiterlijk toegegeven. Na ettelijke pogingen om de zaak intern te regelen bleef er blijkbaar niets over dan de pijnlijke stap van vorige maandag. Onze achterban begrijpt dat - nood breekt wet - en bewondert het lef waarmee het team van N-VA voor het juiste opkwam en zijn nek uitstak. Intussen zijn wel veel waardevolle maanden verstreken."

De ondernemers en zelfstandigen in het centrum hebben nood aan talent. En talent hebben we ook gezien in die nieuwe, jonge ploeg onder leiding van haar voorzitter. We zagen dossierkennis, gedrevenheid, betrouwbaarheid en duidelijkheid. Maar dat potentieel riskeert voor een fragiele leider en schepen en op basis van partijregels geofferd te worden. Wij rekenen op N-VA nationaal die - in deze bijzonder omstandigheden - de regels kan buigen en het plaatselijke talent voorrang kan geven." "N-VA op nationaal niveau kan dat: daadkrachtig en met de korte pijn, deze zaak rechttrekken. Uw ploeg hier heeft talent, geef haar een kans. Deze stad heeft potentieel, gun haar de kans."

Toon Verheijen
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio