Sp.a start bevraging over uitbreiding Velo naar het district

Sp.a start bevraging over uitbreiding Velo naar het district

Sp.a start bevraging over uitbreiding Velo naar het district

Print
Wilrijk -

De sp.a wil dat het stadsfietsproject Velo versneld uitgebreid wordt naar Wilrijk. Met de campagne ‘De Velodroom van Wilrijk’ wil de partij in de komende weken de inwoners bevragen naar hun voorkeurlocatie voor één van de fietsstations in het district.


De uitbreiding van het Velo-project naar de districten ligt al een tijdje op tafel, maar de Wilrijkse sp.a stelt vast dat het niet snel genoeg gaat. “Wij vinden wij dat het districtscollege niet echt werk maakt van de uitbreiding. Daarom willen wij met deze campagne Velo weer op de agenda van de districtsraad krijgen. We gaan daarvoor zoveel mogelijk Wilrijkenaren bevragen naar de plaats in het district die hun voorkeur geniet voor een Velo-punt. We doen dat via kaartjes die we gaan uitdelen aan de GB’s, op de dinsdagmarkt en zondag tijdens de familiefietsdag op de wielerpiste aan de Moerelei. Die kunnen ingevuld terugbezorgd worden in de Heistraat 8. Deelnemen kan ook via onze website. We hopen dat de Wilrijkenaren massaal aan onze Velodroom zullen meebouwen.”

Door de inwoners van het district warm te maken voor de fiets wil sp.a een steentje bijdragen voor gezondere lucht in het district. “We hopen dat het drukke centrum dan meer fietsen en minder auto’s te verwerken zal krijgen”, zegt districtsraadslid Martine Depauw. “Alle doorgegeven Velo-punten zullen in november in kaart worden gebracht. In december zullen we daarrond voorstellen doen op de districtsraad.”

Luk Luyte
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio