Catherine Moerkerke zegt 'VTM Nieuws' even vaarwel

Catherine Moerkerke zegt 'VTM Nieuws' even vaarwel

Catherine Moerkerke zegt 'VTM Nieuws' even vaarwel

Print
VTM-nieuwsanker Catherine Moerkerke gaat zich in de toekomst toeleggen op het maken van reportages voor 'Telefacts'. Ze neemt daarvoor vanaf 9 september een 'sabbatical' als nieuwsanker, laat VTM vrijdag weten in een persbericht.

'Telefacts' zit dit seizoen in een ander kleedje, met langere reportages "die dicht op de actualiteit zitten en waarin de onderwerpen dieper worden uitgespit".

"Ik was altijd al nauw betrokken bij de dagelijkse werking van 'Telefacts', maar nu wil ik er voor de volle 100 procent kunnen voor gaan. Ik zit namelijk al een tijdje met de ambitie om dieper en intenser met dossiers bezig te zijn. Ik heb jarenlang reportages gemaakt voor 'VTM Nieuws' en ik ben al tien jaar voltijds anker van 'VTM Nieuws'. Maar nu wil ik de zaken grondiger en vanop wat meer afstand bekijken. We werken bij 'Telefacts' met een bijzonder fijne ploeg en die wil ik heel graag voltijds versterken", zegt Catherine Moerkerke daar zelf over.

Algemeen hoofdredacteur Kris Hoflack heeft alle begrip voor haar keuze. "Dat zij behalve presenteren ook reportages gaat maken en mee de lijnen gaat uitzetten, zal Telefacts alleen nog beter maken", besluit hij.

Belga
Foto VTM

Nu in het nieuws