Dealers verhandelen simkaarten met gegevens druggebruikers

Dealers verhandelen simkaarten met gegevens druggebruikers

Dealers verhandelen simkaarten met gegevens druggebruikers

Print
Drugdealers verhandelen sinds enige tijd niet alleen verdovende middelen, maar verkopen onder elkaar ook simkaarten met de gegevens van druggebruikers. Dat meldt de vrt en wordt bevestigd door het Brusselse parket. Dat heeft recentelijk enkele strafdossiers onderzocht waarin sprake was van een dergelijk handeltje. Woensdag stond voor de Brusselse correctionele rechtbank nog een drugdealer terecht die een dergelijke simkaart had gekocht.

Die man, een twintiger, had de kaart van een andere dealer gekocht, die er enkele duizenden euro's voor had gevraagd. Volgens het Brusselse parket gebeurt het dat dergelijke hoge sommen betaald worden. "Het is voor de dealers een manier om snel een klantenbestand te hebben", klinkt het. "Als het om gebruikers gaat die veel kopen of dure drugs kopen, kan zo'n kaart flink wat geld waard zijn."

De handel in simkaarten kan gevolgen hebben voor de straffen die drugdealers kunnen krijgen. "Als we in een dossier tegen een drugdealer vaststellen dat er simkaarten verhandeld zijn, en die kaarten vervolgens aan andere personen kunnen linken, kunnen we de verdachte vervolgen voor drughandel in het kader van een criminele organisatie", aldus het parket. "Daarop staan zwaardere straffen."

Belga
Foto Photo News

Nu in het nieuws