"Gezelliger dan voor de tv"

Gezelliger dan voor de tv

"Gezelliger dan voor de tv"

Print
Putte - De Rode Duivels doen het goed tegenwoordig, en dus valt er niet te ontsnappen aan de voetbalgekte. Overal is de wedstrijd tegen Schotland van vanavond op groot scherm te bekijken, maar supportersclub Red Devils Putte ziet het wat grootser. Ze huurden een stuk van gemeenschapscentrum Klein Boom af en verwachten tot wel 1000 bezoekers.
Ondertussen bestaat de supportersclub van initiatiefnemers Kenny Van Loo en Kristof Van den Dries twee jaar en telt de club ongeveer 200 leden. “Maar we verwachten dat er tussen de 500 en de 1000 mensen zullen opdagen voor de wedstrijd op groot scherm. Dat is gezelliger dan thuis voor de tv zitten”, aldus Van Loo.

Hoewel een scherm van 30 vierkante meter én een zaal van de gemeente huren wel wat centen kost, houden de Red Devils het evenement gratis. “Daarvoor werken we samen met een klein aantal sponsors."

Maar clubkleuren uit de gewone competitie zijn vanavond niet toegestaan. De dresscode is, hoe kon het ook anders, rood. “Daarmee willen we vermijden dat er akkefietjes zouden ontstaan tussen supporters. We zouden niet willen dat er om die reden iets zou uitgelokt worden”, aldus nog Van Loo.

Verder hebben de supporters er alvast een goed oog in voor vanavond. Voor en na de wedstrijd is er een fuif voorzien, waar hopelijk een schitterende zege voor de Belgen kan gevierd worden. Ook de wedstrijd tegen Kroatië van 11 oktober wordt nog op groot scherm uitgezonden in Klein Boom.

Kvro

Foto Dirk Vertommen

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio