Corsokoorts laait hoog op

Print

Corsokoorts laait hoog op

Wuustwezel - De hele zomer al werken ze in Loenhout de naad uit het lijf om het publiek zondag weer pareltjes van bloemenwagens voor te schotelen. De buurtschappen werken nu dag en nacht door om hun wagens op tijd klaar te krijgen.
De bouwers van buurtschap Notelaar werken in de Oosteneindlaan aan hun ontwerp af waarbij een man denkt iets uitgevonden te hebben waarmee hij kan vliegen. Een serieuze uitdaging want de uitvinder van zeventien meter lang moet 11,5 meter hoog door de lucht suizen, en dat kunnen ze op voorhand niet testen.
"Met onze ijzeren constructie kunnen we het systeem wel testen maar met de bloemen erop niet. En die kunnen het verschil maken. In totaal komen er 210.000 op en als het regent wegen die veel meer waardoor de constructie mogelijk de lucht niet in kan", zegt Rob Van den Muysenbergh (36).

Niet alle wagens zijn even duur en groot. In de Koningin Fabiolalaan werkt buurtschap Wakawe naarstig aan hun abstracte wagen Ogen'blikje' met een minimumbudget want ze willen sparen voor nieuwe tenten en materiaal. Maar dat kan de pret niet drukken.

Het buurtschap heeft dit jaar zelfs een primeur. Iemand van de familie stak een soort zelfbedieningssysteem in elkaar waarbij ze de dahlia’s voor op de wagen gemakkelijker en sneller kunnen plukken. Een tractor rijdt het veld in met achteraan een reeks bakken waar de plukkers de bloemen enkel nog moeten ingooien.

De bloemencorso van zondag belooft dus veel goeds.Naast de optocht die om 14u start, staat er vanaf 8u al een rommelmarkt in de Tienpondstraat en een kinderkermis op het dorpsplein. Rond 16u30 is de optocht gedaan en volgt de prijsuitreiking. Vanaf 17u30 kan u de wagens van dichtbij bekijken in sportpark De Dorens. Een toegangskaartje voor de hele dag kost acht euro.

www.bloemencorsoloenhout.be

Foto's: W&F, Wakawe

Greet Wouters

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio