'Kopschopper' naar gesloten instelling

'Kopschopper' naar gesloten instelling

'Kopschopper' naar gesloten instelling

Print
De 17-jarige jongeman uit Ninove die zich donderdag bij de politie aangaf als dader van een ernstig geval van agressie in Aalst begin juni, moet maximaal vijf dagen naar de gesloten instelling van Everberg.

Dat besliste een jeugdrechter in Dendermonde, zo meldt zijn advocaat Steven Henderickx. Hij zal er ook psychologische begeleiding krijgen. Woensdag verschijnt de jongeman opnieuw voor de jeugdrechter. Die kan dan de voorlopige maatregel aanpassen of intrekken. "Eigenlijk gaat het om een standaardmaatregel wanneer iemand voor de jeugdrechter moet verschijnen", verduidelijkt meester Henderickx.

"De beslissing zal gebeuren op basis van een verslag van de afgelopen dagen. De voorlopige maatregel kan tot maximaal twee keer met een maand verlengd worden." De jeugdrechter ging vrijdag ook in op een vraag van de verdediging om een psychiater aan te stellen. Dat verslag zal volgens Henderickx een belangrijk element zijn in de latere beslissing van de jeugdrechter om hem mogelijk uit handen te geven, waardoor hij voor een correctionele rechtbank kan verschijnen.

"Ook werd beslist dat de andere voorlopige maatregelen, die eerder aan de minderjarige werden opgelegd, tot de leeftijd van twintig jaar blijven gelden. Het gaat onder meer over het volgen van trajectbegeleiding." Henderickx benadrukt dat de agressie op een scheidsrechter in Geraardsbergen vorig jaar volledig losstaat van het agressiegeval in Aalst. Hij zegt ook dat zijn cliënt "in alle toonaarden" ontkent dat een mislukte drugdeal aan de oorzaak zou liggen van het conflict.

Belga

Lees ook: Broer breekt lans voor kopschopper

Nu in het nieuws