Hoofddoeken Antwerps merk Noor D*Izar binnenkort te koop

Print

Hoofddoeken Antwerps merk Noor D*Izar binnenkort te koop

Fatima Rafiy, ontwerpster van het merk Noor D*Izar, creëert originele sluiers, waarmee zowel moslima's als niet-moslima's hun hoofd origineel kunnen bedekken. Binnenkort zijn de creaties in enkele winkelketens te koop.

Als westerse, jonge vrouw had ik niet verwacht ooit een hoofddoek te dragen, maar wanneer ik de ontwerpen van Fatima Rafiy zie, ben ik op slag verliefd. Je kunt de sluiers op verschillende manieren draperen, zodat je nek, schouders en haar al dan niet bedekt zijn. Ik kies voor opvallende creaties, waarbij mijn lange lokken nog tevoorschijn komen, maar moslima's kunnen hun haar ook sober bedekken. De stof voelt zacht aan, zoals een haarband en is ideaal tijdens de hittedagen, waardoor ik bijna vergeet dat ik iets op mijn hoofd heb. Dat is ook de reden waarom Fatima eigen hoofddoeken begon te creëren.

"Vroeger moest ik zijden sjaals vastspelden rond mijn hoofd", vertelt de Antwerpse ontwerpster Fatima Rafiy. "Resultaat? Mijn kin lag helemaal open door de pinnen, mijn bril schoof af en wanneer de zon scheen had ik het te warm. Ik begon zelf te ontwerpen en zocht voor elk probleem een oplossing."

Hoofddoeken met bont of leder, sluiers waarin je een zonnebril kunt steken, hoofdtooien met bijpassende sjaal en muts. Je kunt het zo gek niet bedenken of Fatima brengt het op de markt.

Fatima Rafiy: "Oorspronkelijk wilden we moderne en praktische hoofddoeken voor moslima's maken, maar na de modeweek in Parijs bleken ook westerse vrouwen enthousiast over onze creaties. Ze kwamen vragen of ik ook voor niet-moslima's ontwierp. Ik vond dat geweldig en speelde daar op in. Met de huidige collectie kan elke vrouw kiezen hoe bloot en creatief ze naar buiten gaat."

Lees het volledige interview vrijdag in Gazet van Antwerpen.

JANI VERHEYDEN

Foto Sarah Van den Elsken

Nu in het nieuws