Veertien huurflats beschikbaar in voorjaar

Print

Veertien huurflats beschikbaar in voorjaar

Ranst - De veertien flats die het OCMW rond het voormalige huis Van Ocken in de Emblemse Dorpstraat heeft gebouwd, worden vanaf volgend voorjaar bewoond. Wie belangstelling heeft kan zich inschrijven vanaf dinsdag 24 september.
Om er te kunnen wonen moeten de bewoners wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Ze moeten al drie jaar in Ranst wonen, mogen geen woning of bouwgrond bezitten en een alleenstaande mag maximaal goed 20.000 euro verdiend hebben in 2010. Vijf appartementen beschikken over één slaapkamer, zeven flats tellen twee slaapkamers en twee appartementen tellen zelfs drie slaapkamers. De eerste twee inschrijvingsmomenten zijn gepland op dinsdagen 24 september en 1 oktober in de Oelegemse zetel van het OCMW, Schildesteenweg 16. Tussen 15 en 18 uur kunnen kandidaat-huurders zich dan melden . De volgorde van inschrijving is bepalend voor de toewijzing, dus wie eerst komt maakt het meest kans op een flat. Het is belangrijk om meteen alle nodige documenten mee te brengen want een dossier moet volledig zijn om opgenomen te worden in de volgorde.
OCMW- voorzitter Stan de Schutter (CD&V) beklemtoonde dat hij erg tevreden is over de samenwerking met de Lierse Maatschappij voor de Huisvesting. “Zij hebben ervaring en mankracht om een dergelijk project technisch en administratief goed te begeleiden. Voor ons is dat met ons personeelsbestand niet op die manier mogelijk. Huurders zullen dus ook met hen te maken krijgen maar Lier is vanuit Ranst goed bereikbaar dus dat lijkt ons geen probleem.” Ook directeur Marc Vanden Eynde van de LMH vindt de samenwerking een goed idee. “We maken ons werkingsgebied op die manier wat groter en de afstand van Lier naar Emblem is niet groter dan die van Lier naar deelgemeente Koningshooikt.
Ranst kreeg onlangs nog het verwijt dat er geen sociale woningen zijn en zo verbeteren we de situatie. Ons bestuur heeft in het verleden vooral aandacht besteed aan een sociaal grondbeleid maar nu komen er ook flats bij”besluit De Schutter.
Sylvain Liekens

Foto Joren De Weerdt

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio