Dossier Ford Genk

Hoog aantal zelfdodingen onder werknemers Ford Genk in 10 jaar

Hoog aantal zelfdodingen onder werknemers Ford Genk in 10 jaar

Hoog aantal zelfdodingen onder werknemers Ford Genk in 10 jaar

Print
De vakbondsafgevaardigden van Ford Genk maken zich zorgen. Eerder deze week stapte alweer een werknemer uit het leven, volgens een afgevaardigde al de 38ste in 10 jaar tijd. Een getal dat dubbel zo hoog ligt dan het Vlaams gemiddelde.

De bewuste werknemer nam afgelopen woensdag na zijn werkdag op een normale manier afscheid van zijn collega's. "Hij zei nog dat hij zou proberen werk te vinden bij Ford Keulen", getuigt Ronny Mouton, de vakbondsafgevaardige van de ABVV in Het Nieuwsblad. Zijn lichaam werd aangetroffen in een bos, waar hij zich verhangen had.

"Uiteraard is het verlies van een job nooit de enige reden, maar er hebben zich al 38 mensen van het leven beroofd. Dat kan geen toeval zijn", vindt Gaby Colebunders van het ACV. Werknemers krijgen wel financieel advies maar de stap om naar de psycholoog te stappen is soms nog groot. "Ik vrees dat er nog zullen volgen", aldus Mouton.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 02/649 95 55 of de website www.zelfmoordlijn.be . Ook Tele-Onthaal is 24u/24 bereikbaar voor een gesprek, telefonisch op het gratis nummer 106 of online via www.tele-onthaal.be .

Foto Isopix