E17 opnieuw open na ladingverlies kiezel in Gentbrugge

E17 opnieuw open na ladingverlies kiezel in Gentbrugge

E17 opnieuw open na ladingverlies kiezel in Gentbrugge

Print
De E17 richting Antwerpen in Gentbrugge is sinds 09.30 uur opnieuw volledig opengesteld voor het verkeer en de files lossen zich op. Dat is vernomen bij de Oost-Vlaamse wegpolitie. De veroorzaker van het ladingverlies kiezels is evenwel onbekend.

Sinds 07.10 uur vrijdagmorgen werden de drie rijstroken, en een tijdlang ook de pechstrook, van de E17 richting Antwerpen in Gentbrugge afgesloten door een ladingverlies kiezels.

De civiele bescherming werd erbij gehaald omdat de brandweer niet over materiaal beschikte om de kiezels over een afstand van vijfhonderd meter op te ruimen. Bovendien waren de kiezelstenen ook opengereden door de weggebruikers en was er stofontwikkeling. Toch raakten geen voertuigen beschadigd. Na machinaal en handmatig veegwerk werd om 09.00 uur de rechterrijstrook opengesteld en een half uur later volgden de midden- en linkerrijstrook.

De veroorzaker van het ladingverlies is niet bekend. De melder kon volgens de politie geen nummerplaat noteren en een patrouille verderop kon de veroorzaker ook niet meer terugvinden.

Belga

Archieffoto

Nu in het nieuws