Nieuwe lokalen De Ploeg voor jongerenbegeleiding ingehuldigd

Nieuwe lokalen De Ploeg voor jongerenbegeleiding ingehuldigd

Nieuwe lokalen De Ploeg voor jongerenbegeleiding ingehuldigd

Print
Mechelen - De Ploeg, de vzw die zowel jongeren als volwassen met een arbeidshandicap begeleidt en opleidt, opende donderdag plechtig de nieuwbouw achter de bestaande lokalen aan de Tervuursesteenweg. Die kwamen er uit noodzaak aan extra vomings- en gesprekslokalen, die specifiek moeten dienen voor de jongerenwerking.

De Ploeg begeleidt jongeren die les volgen in het deeltijds onderwijs en specifieke noden hebben, zoals training in basisvaardigheden. "We leren de jongeren in eerste instantie hoe ze zich moeten uiten voor een groep en we brengen hen wat assertiviteit bij", vertelt teamcoach Hilde Verhoeven. "Gaandeweg gaan we over naar cv's opstellen en sollicitatietraining. Dat doen we zowel op een vormende als een ontspannende manier, mar bijvoorbeeld ook met bedrijfsbezoeken."

De bestaande lokalen werden stilaan te klein voor alle gebruikers. "In totaal zaten we hier met zes volwassenen en twee groepen van acht jongeren. Daardoor moesten we uitwijken naar het parochielokaal", zegt Verhoeven. "De jongeren hebben nood aan een eigen plek waar ze vertrouwen en erkenning kunnen creëren. Vandaar de nieuwbouw, die ze overigens zelf hebben kunnen aankleden."

NIGE

Foto Dirk Vertommen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio