Belgian Lions na één verlenging voorbij Duitsland

Belgian Lions na één verlenging voorbij Duitsland

Belgian Lions na één verlenging voorbij Duitsland

Print
De Belgische nationale basketbalploeg bij de mannen heeft donderdag in zijn tweede groepswedstrijd op het EK in Slovenië een zwaarbevochten 77-73 overwinning geboekt tegen Duitsland. De Belgian Lions, die bij rust met 35-26 leidden, hadden daar wel één verlenging voor nodig. Na de reguliere speeltijd stond het 63-63. Voor de Belgen is het de eerste EK-zege sinds 1993.

De Belgen hadden woensdag in hun openingswedstrijd een pijnlijke 57-58 nederlaag geleden tegen Oekraïne, terwijl Duitsland favoriet Frankrijk had verrast (74-80 winst). Donderdag namen de Duitsers de beste start in Ljubljana, wat resulteerde in een 14-16 voorsprong na het eerste kwart. België stelde in het begin van het tweede kwart orde op zaken en kwam dankzij een 15-0 tussenspurt sterk opzetten. Op het eind van het tweede kwart lukten de Duitsers nog twee driepunters (35-26 bij rust).

Na het derde kwart stond het 48-41 in het voordeel van de Belgen, maar op vijf minuten van het einde was de stand gelijk (54-54). België leek bij 63-60 de zege binnen te hebben, maar Duitsland sleepte een verlenging uit de brand met een late driepunter. In de overtime stond België voortdurend op voorsprong. Het was Roel Moors die de partij vanop de vrijworplijn besliste. Jonathan Tabu en Sacha Massot werden topschutters bij de Belgen, met elk vijftien punten.

De selectie van bondscoach Eddy Casteels neemt het vrijdag in zijn derde duel in groep A op tegen Groot-Brittannië (17u45). Zondag wacht Israël (21u00), maandag Frankrijk (21u00). De top drie stoot door naar de tweede ronde.

Belga
Foto AFP

Meer sportnieuws