Twee arbeiders zwaargewond na ontploffing, nachtwaker stabiel

Print
Mechelen - Twee arbeiders en een nachtwaker zijn donderdagnacht zwaargewond geraakt na een ontploffing bij CG Power Systems Belgium in Mechelen-Noord.

De nachtwaker werd met een hoofdletsel in levensgevaar naar het Sint-Maartenziekenhuis in Duffel gebracht, maar zijn toestand is intussen stabiel. Het gaat om een 33-jarige man uit Steenokkerzeel. De twee arbeiders, een 49-jarige man uit Niel en een 44-jarige uit Temse, liepen zware brandwonden op aan de armen en in het aangezicht. Ze werden naar het Stuivenbergziekenhuis in Antwerpen gebracht.

Een generator begon omstreeks 1u30 te roken en er ging een brandalarm af, waarop de nachtwaker en twee werknemers een kijkje gingen nemen bij het gebouw dat los staat van de rest van de fabriek. Toen de nachtwaker de deur opende, volgde een ontploffing waarbij hij erg zware verwondingen opliep. Door de impact en de steekvlam die daarmee gepaard ging, raakten ook de twee arbeiders gewond die in de poort van de hal er tegenover stonden.

Ambulances van de campussen van het Sint-Maartenziekenhuis in Mechelen en Duffel kwamen ter plaatse, net als de MUG. De brandweer had het vuur in een halfuur tijd onder controle. Er werd zowel geblust met water als schuim.

"Aanvankelijk hadden we weinig informatie over de stoffen die zich in de getroffen loods bevonden", zegt luitenant Claes. De man die de hulpdiensten meer inlichtingen kon verschaffen, was namelijk een van de slachtoffers.

In het bedrijf waren zo'n vijftien mensen aan de slag. Volgens de aanwezige arbeiders krijgt de installatie elke zomer een nazicht. Het parket heeft een branddeskundige aangesteld om de oorzaak van het incident te achterhalen.

Beluister hier een reactie van luitenant Philippe Claes van de Mechelse brandweer:SVH

Beelden: BFM
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio