'150 jaar scholen Boom' thema voor monumentendag

De ArchitectuurLiefhebbers van Boom (ALB) grijpen de 25ste Open Monumentendag aan om '150 jaar scholen bouwen in Boom' in de kijker te zetten. De Open Monumentendag is aan haar 25ste editie toe en Boom heeft evenveel keer deelgenomen.

"Dit jaar zetten we de scholen in de belangstelling en de ArchitectuurLiefhebbers Boom hebben er weer iets speciaals van gemaakt.

Nadat we voor twee jaar een eerste oproep deden aan de bevolking om ons info en fotomateriaal rond de Boomse schoolgebouwen te bezorgen, hebben we een uniek document van 66 bladzijden bij elkaar geschreven rond dit thema. We hebben zeker niet de pretentie om volledig te zijn", legt architect Luc Verbeeck van ALB uit. Het gaat om 28 scholen, waarvan er vandaag nog 15 op locatie te bekijken zijn.

Start en aankomst van een anderhalve uur rondleiding langs enkele Boomse scholen in Boom Noord, is de basisschool 'De Reuzenboom' van OLVI aan de Spoorweglaan. Vervolgens gaat de rondleiding met een gids langs het majestueuze gebouw PTS en verderop wordt ook het Atheneum met een bezoek vereerd. In beide schoolgebouwen ziet u de oude architectuur, gecombineerd met nieuwbouw. De brochure "School maken in Boom" is ter plekke te koop aan 6 euro. Ook de andere publicaties van het ALB zijn er te bekijken en te koop.

Jan BOEY

Foto Wim Hendrix

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio