Dagverzorgingscentrum voor +65 start op 16 september

Print
Willebroek - Voortaan kunnen 65 plussers in het dagverzorgingscentrum 'Ten Weldebrouc' terecht voor een warme maaltijd en de nodige sociale contacten. Ook ontspanningsactiviteiten zijn er mogelijk. Het OCMW heeft gisterenavond een nieuwe activiteit in haar al brede waaier van 'zorg' officieel in gebruik genomen. Het gaat om het dagverzorgingscentrum 'Ten Weldebrouc' aan Westzavelland gelegen. Het biedt plaats aan negen personen die er vanaf 16 september welkom zijn. In principe komen ze voor een hele dag naar deze nieuwe vleugel, die de naam 't Sas kreeg en bestaat uit diverse ruimtes waar ontspanning, TV kijken tot kaartje leggen of in een aangepaste badkamer baden, mogelijk is. "Het is een plaats waar de 65plussers een gezonde warme middagmaaltijd kunnen nuttigen en dit kunnen koppelen aan de broodnodige sociale contacten. Het gaat om mensen die in principe nog thuis wonen maar die voor een dag naar dit zorgcentrum komen om er van de faciliteiten gebruik te maken en zo de mantelzorgers of de verzorgende kinderen te ontlasten", legt OCMW-voorzitter Leo Walbers (N-VA) uit. Hij onderstreepte dat zijn voorgangers de verdienste hebben dit project te hebben opgestart.
Het dagverzorgingscentrum 't Sas staat onder toezicht van deskundig personeel dat ten dienste staat van de 65plussers met zorg maar ook met de mogelijkheid om activatie-, revalidatie en ontspanningsactiviteiten voor deze doelgroep aan te bieden.

Eind juni heeft het OCMW beslist om de derde fase van de vernieuwing van het rusthuis door te voeren. Concreet gaat het om 33 bijkomende eenpersoonskamers die eind 2015 moeten klaar zijn. Dan heeft 'Ten Weldebrouc' 188 kamers, een afdeling voor kortverblijf van vijf kamers en dit dagverzorgingscentrum voor negen personen.

Jan BOEY
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio