Wielerclub Molenheidevrienden naar Glasgow om Rode Duivels aan te moedigen

Print

Wielerclub Molenheidevrienden naar Glasgow om Rode Duivels aan te moedigen

Essen -

De Rode Duivels spelen vanavond om 21u een cruciale interland in en tegen Schotland. In Hampden Park zullen de spelers op de steun van zo’n tienduizend supporters kunnen rekenen.
Onder hen ook de wielerfans van de Molenheidevrienden in Essen.


Erik Kusterman (52) en Jacky Andriessen vertrokken gisteren, samen met vijftien andere vrienden, al naar Schotland. Vanuit ons hotel is het nog twintig minuutjes rijden naar het voetbalstadion”, vertelt Jacky. “Vrijdag is er een meetingpunt voor de fans. Aan het stadion in Glasgow komt er voor de gelegenheid een Belgisch fandorp, waar 4.000 kilts zullen uitgedeeld worden. We hopen er natuurlijk eentje op de kop te kunnen tikken, al hebben we zelf ook gezorgd voor Belgische kilts.”

Bijna een jaar geleden begonnen de wielervrienden al met de planning van hun reis. “We moesten lid worden van de Rode Duivels-fanclub”, zegt Erik. “Pas daarna konden we tickets bemachtigen. Echt zekerheid dat we kaarten hadden, waren we pas een paar maanden geleden.”

“Vroeger was ik een felle supporter”, zegt Erik. “Ik spreek dan van meer dan twintig jaar geleden. Ik hing gewoon tegen de draad. En maar schreeuwen. Als ik kon, zou ik zo het veld opgelopen zijn. Ik heb nog op mijn knieën gezeten voor die voetballers, zo verafgoodde onder hen. Wanneer ik zondag terug thuis kom, vrees ik dat ik geen stem meer zal hebben. Ik roep de longen uit mijn lijf.”

“Ik denk dat België gaat winnen met 1-3”, schat thuisblijver Stefaan in. “Ze moeten gewoon winnen. Als ze winnen kunnen ze voor 90% zeker zijn dat ze naar Brazilië kunnen.

De wedstrijd is in België te zien om 21u, maar in Schotland is het dan al 22u. De match zal dus afgelopen zijn rond middernacht.”

“Als ze niet winnen, word ik depressief”, zegt Erik. “Ja man, zo zit ik in elkaar. Toen ze destijds de voorronde tegen Duitsland speelden voor het EK, hebben ze verloren met 1-0. Ik was toen zo teleurgesteld dat ik al mijn supporterskleren heb uitgetrokken en over de balustrade heb gegooid. Na vierentwintig uur zakt dat gevoel gelukkig wel. Het leven gaat nu eenmaal door.”

MaT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio