Toch gedenkplaat voor Rob Goris

Print

Toch gedenkplaat voor Rob Goris

Herentals - Vrienden van de betreurde wielerprof Rob Goris hebben het dan toch voor elkaar gekregen om een gedenkplaat in hartje stad te hangen: aan de gevel van sportcafé Druyts.

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar nu is de kogel door de kerk: Rob Goris zal herinnerd worden via een gedenkplaat aan de voorgevel van café Druyts op de Grote Markt in Herentals.

Wielerfans Kris Bellemans en Freddy Boeykens bundelden al een paar maanden na de dood van Rob Goris hun krachten. "We wilden op een openbare plaats in Herentals een plekje te vinden waar Rob kon worden herinnerd", zegt Kris Bellemans. "Maar er kwam geen schot in de zaak toen het stadsbestuur afwijzend reageerde, omdat men geen precedent wilde scheppen."

Kris en Freddy spraken ook het Bloso aan, waar Rob Goris als ijshockeyspeler hoge toppen scheerde, maar in de sporthal kon het niet, bij de Vlaamse Wielerschool wel. "Maar dat zagen wij dan weer niet zitten, omdat de wielerschool wat in een uithoek van het sportcentrum ligt", zegt Kris. "Uiteindelijk bracht caféuitbater Roland Diels van café Druyts redding: de sobere gedenkplaat komt er tegen de buitengevel.

"Het geld haalden we bijeen door truitjes te veilen van topcoureurs zoals Tony Martin en Alessandro Petacchi, die ik vorig jaar in de Ronde van Peking op de kop tikte", zegt Kris. "We gaan nu naar de steenkapper om de plaat te laten maken. We zoeken nog naar een korte, passende tekst voor op de gedenkplaat."

HHM
Archieffoto's Wim Hendrix, PN

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio