Lionel Messi betaalt vijf miljoen euro aan Spaanse fiscus

Lionel Messi betaalt vijf miljoen euro aan Spaanse fiscus

Lionel Messi betaalt vijf miljoen euro aan Spaanse fiscus

Print
Barcelona-vedette Lionel Messi heeft woensdag samen met zijn vader vijf miljoen euro gestort op de rekening van de Spaanse fiscus.

De stervoetballer heeft de som - een schikking die overeengekomen was met de autoriteiten - een kleine twee weken voor zijn hoorzitting betaald. Toch gaat de geplande zitting nog door, hetzij op 17 september, hetzij later.

Naar aanleiding van een beslissing van een rechter in Gava, nabij Barcelona, hebben de Messi's een geldsom betaald aan de rechtbank, die overeenkomt met meer dan vier miljoen euro aan ontdoken belastingen plus de intresten. De Spaanse pers meldt dat dat op 14 augustus zou gebeurd zijn. Toch is daarmee de hele zaak nog niet van de baan.

In september moeten zowel de 26-jarige speler, als zijn vader, voor de rechtbank verschijnen voor een ondervraging, ondanks de schikking gaat dat nog steeds door. De zitting was voorzien op 17 september, maar zou wel verschoven worden. Het parket beschuldigt vader en voetballer van fiscale fraude tussen 2006 en 2009.

Foto AFP

MEER VOETBALNIEUWS