De Weerdt breekt sleutelbeen en scheenbeen bij zware val in Vuelta

De Weerdt breekt sleutelbeen en scheenbeen bij zware val in Vuelta

De Weerdt breekt sleutelbeen en scheenbeen bij zware val in Vuelta

Print
Kevin De Weert heeft woensdag in de elfde etappe van de Ronde van Spanje de strijd moeten staken na een valpartij. De renner van Omega Pharma-Quick.Step kwam in de tijdrit ten val toen hij over een vluchtheuvel reed. Woensdagavond laat kwam de diagnose vanuit het ziekenhuis van Zaragoza, en die was niet mals.

De Weert werd onmiddellijk na zijn val overgebracht naar het Miguel Servet-ziekenhuis in Zaragoza. Daar stelden de artsen een hele waslijst aan zware blessures vast. De renner brak zijn linkerscheenbeen, scheurde de patellapees van zijn linkerknie en liep een extra breuk op in zijn rechtersleutelbeen. Alsof dat alles nog niet erg genoeg was, werd ook een nekbreuk vastgesteld, gelukkig zonder neurologische gevolgen.

Omega Pharma-Quick.Step meldt voorts dat de Belgische wielrenner op geen enkel moment het bewustzijn verloor. Donderdag zal in de loop van de dag een verdere medische update van de renner gegeven worden.

Voor aanvang van de elfde etappe stond De Weert op de 78ste plaats, op 57:54 van de leider. Hij is al de derde landgenoot die opgeeft deze Vuelta, na Bart De Clercq en Thomas De Gendt.

Archiefbeeld Photo News

MEEST RECENT