Musiceerdag om nieuw talent te ontdekken

Print
Aartselaar - De Aartselaarse muziekacademie gaat, in samenwerking met de plaatselijke muziekmaatschappijen, op ontdekking naar muzikaal talent. Zaterdag 7 september organiseren ze een 'Musiceerdag' die uitmondt in een eerste optreden.
Met harmonie De Xaverianen, het Tritonkoor en percussiegroep Clac telt de gemeente verenigingen die elk een segment in de muziek aanpakken. Bovendien heeft de gemeente aan de Carillolei ook een afdeling van de Antwerpse muziekacademie. Docente Marleen Willems bracht ze alle aan rond tafel en samen beslisten ze om een musiceerdag te organiseren.

"Vele kinderen willen immers graag een muziekinstrument bespelen of zingen" zegt Marleen. "De stap naar de academie is vaak iets te groot. Met dit initiatief willen we die drempel verlagen. Maar ook ouderen hoor je vaak beweren dat ze vroeger graag zongen of zelfs musiceerden maar door familiale of beroepsredenen hielden ze ermee op. Ook voor hen is dan de stap terug vaak te groot. Deze 'dag' lijkt me een prima initiatief om die toch te zetten."

"Iedereen van 6 tot 99 jaar mag meedoen wanneer ze zich vooraf via de website inschrijven" zegt de initiatiefneemster. "De deelname kost tien euro waarvoor de deelnemers drank, middagmaal en partituren aangeboden krijgen."

Voor meer info kan je terecht op www.aartselaarsemusiceerdag.webs.com . Jef Wijckmans
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio