"Boudewijnstadion niet afgebroken zonder oplossing voor Memorial"

Boudewijnstadion niet afgebroken zonder oplossing voor Memorial

"Boudewijnstadion niet afgebroken zonder oplossing voor Memorial"

Print
Het Koning Boudewijnstadion wordt niet afgebroken vooraleer er een oplossing is voor de Memorial Van Damme. Die atletiekmeeting is te belangrijk voor ons land. Dat zei Brussels minister van Financiën Guy Vanhengel woensdagavond in 'Terzake' op Canvas.

Er zijn al een tijdje vergaderingen aan de gang over een nieuw nationaal voetbalstadion op parking C van de Heizel, met het oog op het Europees Voetbalkampioenschap van 2020. Dat bouwwerk zou, onder meer om de publieksbeleving te verhogen, geen atletiekbaan krijgen rond het voetbalveld, wat een probleem vormt voor de Memorial.

"De Memorial is het belangrijkste internationale evenement voor ons land", zei Guy Vanhengel in 'Terzake'. "De tien seconden van de sprint van Usain Bolt zullen wereldwijd op televisie te zien zijn." Vanhengel vindt het dan ook ondenkbaar dat het Boudewijnstadion zou worden afgebroken vooraleer de continuïteit van de Memorial kan worden gewaarborgd.

Volgens Vlaams minister-president Kris Peeters is een beslissing nog niet voor onmiddellijk. "Alle regeringen moeten het dossier nog bespreken", zei hij eerder op de dag.

Archiefbeeld Belga

MEER SPORTNIEUWS