Belfius bevestigt wissels aan de top

Belfius bevestigt wissels aan de top

Belfius bevestigt wissels aan de top

Print
De raad van bestuur van staatsbank Belfius heeft unaniem het licht op groen gezet voor de benoeming van Guy Quaden als voorzitter ad interim, met onmiddellijke ingang en tot en met 31 december 2013. Daarna wordt hij opgevolgd door huidig Belfius-ceo Jos Clijsters. Dat meldt de bank woensdagavond in een persbericht.

Eerder woensdag was de regering het eens geraakt over de wissels aan de Belfius-top. De raad van bestuur dankt Quaden, voormalig gouverneur van de Nationale Bank, uitdrukkelijk voor het aanvaarden van het tijdelijke voorzitterschap. Quaden was al bestuurder van Belfius sinds februari 2012.

Clijsters zal op 1 januari 2014 zijn functie als ceo neerleggen. De nieuwe topman wordt Marc Raisière, die sinds 1 september 2012 ceo is van Belfius Insurance. Zijn opvolging in die functie zal "in de komende maanden worden georganiseerd", luidt het.

Belfius zegt nog verheugd te zijn over het feit dat door deze benoemingen de "bestuurlijke continuïteit gewaarborgd wordt, en in de handen berust van personen met een bewezen expertise op het vlak van bank en verzekeringen die bovendien vertrouwd zijn met Belfius en zijn medewerkers".

Belga

Foto Belga