Meer dan halve ton ongekoeld pitavlees in beslag genomen

Print
Dendermonde - De voedselinspectie heeft woensdagnamiddag 600 kilo pitavlees in beslag genomen uit een voertuig bestemd voor koeltransport, waarvan de koelinstallatie defect was. Het waren twee motorrijders van de politiezone Dendermonde die het transport opmerkten.

De controle door de motorrijders gebeurde iets na 16 uur op de N17 in Dendermonde. "Op het eerste zicht leek het voertuig niet helemaal in orde", verduidelijkt commissaris Francis Van Hove van de lokale politie Dendermonde. "Het voertuig werd aan de kant gezet voor controle en toen bleek dat de koelinstallatie defect was."

De politiemensen zagen hoe 600 kilo bevroren pitavlees aan het ontdooien was. De voedselinspectie werd erbij gehaald en die nam de lading in beslag. Het onderzoek gaat de komende dagen verder, onder meer de transportvergunning wordt nagegaan en er wordt gekeken of er geen sprake was van zwartwerk. De betrokken firma zou afkomstig zijn uit Gent. Er waren twee inzittenden.

De betrapping kwam geen moment te vroeg, zo bleek. "Het voertuig had nog een hele ronde te doen, van zaken in Dendermonde en omliggende gemeenten tot een levering in Gent."

Belga

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio