"Slachtoffer Kayleigh viel Kacey eerst aan"

Slachtoffer Kayleigh viel Kacey eerst aan

"Slachtoffer Kayleigh viel Kacey eerst aan"

Print
De jeugdrechter in Kortrijk heeft woensdag het dossier van pestkop Kacey behandeld, die vorig jaar een schoolgenote vernederd, geschopt en geslagen had. Volgens raadsman Filip De Reuse, die Kacey verdedigt, was er wel degelijk een aanleiding voor de feiten.

"Kayleigh heeft mijn cliënte eerst geslagen met een hark en de dag van de pesterijen werd ook een vriend van Kacey geslagen met hetzelfde object. Hij liep daarbij een open beenwonde op", zegt Filip De Reuse. Volgens de raadsman was dat dan ook de aanleiding tot de taferelen die zich korte tijd later aan het station in Roeselare afspeelden. De betrokkenen gingen naar dezelfde school. Kacey en haar vrienden hebben Kayleigh een lesje willen leren maar dat liep uit de hand.

"De reactie van mijn cliënte was inderdaad dom, maar van zinloos geweld, zoals de feiten door de tegenpartij worden omschreven, is totaal geen sprake. De pesterijen kwamen echt niet zomaar uit de lucht vallen." Opvallend is dat Kacey en haar entourage nooit eerder hebben gecommuniceerd over de aanleiding van het incident. Volgens haar raadsman wilde ze die aanleiding niet vertellen uit vrees voor nog meer woedende reacties.

Op 2 oktober spreekt de jeugdrechter zich uit over de pestzaak. Wellicht zal Kacey verplicht worden een cursus sociale vaardigheid te volgen. Woensdag bood het meisje alvast haar excuses aan bij het slachtoffer. Mogelijk houdt de rechter daar rekening mee bij het bepalen van het vonnis. Kayleigh heeft een morele schadevergoeding van 1.750 euro gevraagd.

Lees ook: Kacey excuseert zich bij Kayleigh voor pesterijen

Belga

Nu in het nieuws