Poetin wil geen discriminatie van homo's tijdens Spelen

Poetin wil geen discriminatie van homo's tijdens Spelen

Poetin wil geen discriminatie van homo's tijdens Spelen

Print
De Russische president Vladimir Poetin heeft woensdag bevestigd dat er tijdens de Olympische Spelen van Sotsji in februari geen discriminatie van homoseksuelen zal worden getolereerd. In juni stemde het Russische parlement een wet die homoseksuele "propaganda" voor minderjarigen verbiedt.

"Jullie kunnen er van op aan dat Rusland de Olympische geest zal respecteren en dus elke vorm van discriminatie zal verbieden", zei Poetin tijdens een interview aan de Russische openbare omroep over de mogelijke negatieve gevolgen van de wet op de uitstraling van Rusland.

"Ik hoop dat er geen negatieve gevolgen zullen zijn omdat wij met deze wet niemand met een "niet-traditionele" geaardheid viseren. Poetin klaagt dat het vooral om stemmingmakerij gaat die de organisatie van de Spelen in Rusland in diskrediet wil brengen. Nadat de wet werd gestemd, rees de oproep om de Spelen in Sotsji te boycotten. "Spijtig genoeg komt het meeste van de negatieve berichten uit de Verenigde Staten", zegt Poetin.

Poetin maakte duidelijk dat de wet is bedoeld om de achteruitgang van de Russische maatschappij te bestrijden. "Diegenen die deze wet hebben gestemd, zijn er allemaal van overtuigd dat een huwelijk van twee mensen van hetzelfde geslacht geen kinderen voortbrengt."

Tsjaikovski

Op de vraag wat de president vindt van de polemiek rond de homoseksuele Russische componist Tsjaikovski? "Daar is niks mis mee. Men moet van een mug geen olifant maken", meent Poetin.

Belga

Foto Reuters

Nu in het nieuws