Microsoft brengt Xbox week voor PS4 op de markt

Microsoft brengt Xbox week voor PS4 op de markt

Microsoft brengt Xbox week voor PS4 op de markt

Print
Microsoft zet de aanval in op Playstationfabrikant Sony. Op de IFA-beurs in Berlijn maakte Microsoft, dat de Xbox bouwt, bekend dat het nieuwe model, Xbox One, een week voor de lancering van de nieuwe Playstation te koop zal zijn in 13 landen, waaronder Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië.

België is daar niet bij. Op 22 november komt de Xbox One daar in de winkels. "De productie van de nieuwe spelconsole draait op volle toeren, en de vraag is al geweldig groot", zegt Felix Petzel van Microsoft aan het Duitse persbureau DPA.

Sony liet eerder al weten dat de Playstation 4 vanaf 15 november in de Amerikaanse winkels te vinden zal zijn. Europa volgt op 29 november. Nu meldt Microsoft dat de Xbox One vanaf 22 november te koop is in Australië, Brazilië, Canada, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Ierland, Italië, Mexico, Nieuw-Zeeland, Oostenrijk, Spanje en de Verenigde Staten.

Er komt bij de lancering een beperkt aantal Xbox One Day Editions. Met een vroegere lancering en extra's zoals de One day Editions hoopt de consolebouwer consumenten weer te overtuigen. In de aanloop naar de lancering kreeg Microsoft zware kritiek te verwerken, onder meer omdat er beperkingen zouden komen bij het spelen van tweedehandsgames. Tijdens Gamescom, eind augustus in Keulen, zei Oliver Kaltner van Microsoft al dat het bedrijf "op de mening kan rekenen van een sterke gebruikersgemeenschap".

Foto: De Xbox One

Foto Reuters

MEEST RECENT