Koninklijke Academie voor Schone Kunsten viert 350ste verjaardag

Koninklijke Academie voor Schone Kunsten viert 350ste verjaardag

Koninklijke Academie voor Schone Kunsten viert 350ste verjaardag

Print
De Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK) viert vanaf zaterdag ruim een half jaar lang haar 350ste verjaardag. Ook de Modeafdeling bestaat een halve eeuw. Woensdag werden verschillende tentoonstellingen voorgesteld aan de pers.

Van 8 september tot 26 januari 2014 wordt op verschillende plaatsen in de stad Antwerpen de verjaardag van de KASK gevierd. De kunstacademie werd in 1663 opgericht door David Teniers de jongere en werd voor korte of langere termijn aangedaan door onder meer Henry Van de Velde, Vincent Van Gogh, Luc Tuymans of Guy Cassiers.

De feesten starten officieel zaterdag, met een openingsweekend in de Academiegebouwen zelf, onder meer met een voorstelling van BL! NDMAN en verschillende studenten. Onder meer over de vraag of een kunsttalent aangeboren of aangeleerd is, alsook over de ganse geschiedenis van het KASK vindt een tentoonstelling plaats in het MAS. "21ste eeuw buiten" is een twee kilometer lang wandelparcours waarop acht kunstenaars van na afstudeerjaar 2.000 nieuw werk openbaren dat aandacht heeft voor maatschappelijke context en het sociale stadsweefsel.

MoMu

Tegelijkertijd met de 350ste verjaardag viert ook de Modeafdeling haar 50ste verjaardag. Het MoMu wijdt daarom een tentoonstelling aan het 'Succesverhaal van de Antwerpse mode', waarbij aandacht gaat naar modeonderwijs en bekende alumni van de school, onder wie de Zes van Antwerpen. Op twaalf locaties zal onder de noemer 'Antwerp Icons' telkens een stuk van een Antwerpse ontwerper in een modebeeld verschijnen in het straatbeeld.

Op zaterdag 25 januari wordt het feestseizoen in de Academie in stijl afgesloten.

Belga

Foto FrBe
vlnr. Marina Yee (met blond haar), Dirk Bikkembergs, Ann Demeulemeester, Walter van Beirendonck, Dries Van Noten en Dirk Van Saene

.

Nu in het nieuws