Essen krijgt een samentuin

Essen krijgt een samentuin

Essen krijgt een samentuin

Print
Essen - De gemeente Essen diende bij de Vlaamse Landmaatschappij een subsidieaanvraag in voor het ontwikkelen van een ‘Samentuin’ aan de Spoorwegloods. Het project werd goedgekeurd waardoor de gemeente 15.000 euro subsidie krijgt. Essen maakt 3.000 m² vrij voor het inrichten van ecologische volkstuinen van 50 of 100 m².
Met dit project wil de gemeente Essen inwoners die geen eigen of slechts een kleine tuin hebben de mogelijkheid bieden om hun eigen groenten te kweken. Dit zorgt voor een gezondere levensstijl en prettige, sociale contacten.

Nog enkele plekjes vrij

Wil jij zelf groenten kweken of zoek je goede grond voor je moestuinhobby? Je kan je nog opgeven als geïnteresseerde voor het samen tuinen. De gemeente begeleidt, in samenwerking met VELT, het opstarten van de tuin via een basiscursus ecologisch tuinieren en praktijkbegeleiding in de tuin. In het najaar wordt er een informatieavond georganiseerd waarop alle praktische zaken en voorwaarden worden voorgesteld. Geïnteresseerden worden hiervan persoonlijk op de hoogte gebracht.

Info:

Milieudienst: 03.670.01.47 - duurzaam@essen.be Foto: gemeente Essen MaTi
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio