Kacey excuseert zich bij Kayleigh voor pesterijen

Kacey excuseert zich bij Kayleigh voor pesterijen

Kacey excuseert zich bij Kayleigh voor pesterijen

Print
De Kortrijkse jeugdrechter heeft woensdag de pestzaak behandeld die zich in 2012 aan het station van Roeselare afspeelde tussen scholieren. Kayleigh werd toen vernederd, geschopt en geslagen. Kacey heeft nu eindelijk haar gemeende excuses kunnen aanbieden.

Op de laatste dag van vorig schooljaar verspreidde de moeder van het slachtoffer een filmpje via Facebook dat door ruim 100.000 mensen bekeken werd. In dat filmpje was te zien hoe Kayleigh hardhandig werd aangepakt door Kacey, een meisje van dezelfde school. Het meisje kreeg niet alleen scheldwoorden naar het hoofd geslingerd, ze werd ook door Kacey geschopt en geslagen. Kacey werd van school gestuurd en zo erg gehaat dat ze even moest onderduiken.

Woensdag moest de pestende tiener zich bij de jeugdrechter verantwoorden voor het toedienen van slagen aan Kayleigh, die een morele schadevergoeding van 1.750 euro vraagt. "Dit is een schoolvoorbeeld van zinloos geweld", sprak Jan Leysen, raadsman van het slachtoffer.

Spijt

Voor het eerst sinds de feiten keken Kacey en Kayleigh elkaar in de ogen. "Mijn cliënte heeft haar excuses aangeboden", bevestigde Filip De Reuse, de advocaat van Kacey. Volgens hem wilde het meisje zich al langer excuseren. Ze heeft dat ook geprobeerd tijdens de herstelbemiddeling, maar toen werden die woorden van spijt niet aanvaard door de tegenpartij. "Kacey heeft echt wel spijt van haar daden."

De jeugdrechtbank zal Kacey geen straf maar een maatregel opleggen. Wellicht zal ze verplicht worden een cursus sociale vaardigheid te volgen. Op woensdag 2 oktober doet de jeugdrechter uitspraak in deze zaak.

Belga
Archieffoto

.

Nu in het nieuws