Chinese politie: "Tante stak ogen van jongen (6) uit"

Nadat bij een zesjarige jongen in China in levende lijve de ogen werden verwijderd, acht de politie diens tante voor de daad verantwoordelijk. Alles wijst in de richting van de vrouw, die zichzelf kort na het weerzinwekkende misdrijf van het leven beroofde. Dat zei een politiewoordvoerder woensdag in Linfen in de Noord-Chinese provincie Shanxi.

jatimmermans

"Dat staat zo goed als zeker vast". Er zijn echter nog geen aanwijzingen over het motief zelf.

De vrouw zou de jongen twee weken geleden bij het spelen naar een veld gelokt hebben en daar zijn ogen hebben verwijderd. De jongen kon in het ziekenhuis gered worden, maar zal zijn gezichtsvermogen nooit meer terugkrijgen, aldus het staatspersagentschap Xinhua. De speurders waren door bloed op de kleding de tante op het spoor gekomen. Zes dagen na de aanslag op de jongen maakte de vrouw een eind aan haar leven door in een put te springen.

Kort na de daad hadden Chinese media erover gespeculeerd dat het om een geval van orgaanhandel zou kunnen gaan, waarbij het hoornvlies van de oogappels zou verkocht worden. Dat sprak de politie echter tegen, omdat de oogappels intact op de plaats van de misdaad werden gevonden.

De zaak lokte in het Chinese publieke leven afschuw uit. Verschillende experten eisten een betere bescherming van de kinderen. De Chinese staatsmedia berichtten uitvoerig over het lot van het jongetje.

Belga

Foto AFP

MEER OVER China

Nu in het nieuws