Experiment: 7 van de 10 kinderen wandelt mee met een vreemde (video)

Print
Kinderen krijgen meer dan eens te horen van hun ouders dat ze niet met vreemden mogen meegaan, maar uit een experiment van het actualiteitenmagazine 'Daybreak' van het Britse tv-station ITV blijkt dat vooral kleine kinderen die raad in de wind slaan.

In het experiment, dat 'Daybreak' organiseerde in samenwerking met de vereniging Kidscape, bleken zeven van de tien kinderen toch een omheinde speeltuin te verlaten aan de hand van een volstrekt vreemde man.

De moeders kregen een telefoontje van de producer en lieten hun kind achter. Ondertussen werden de kinderen benaderd door een man die zogezegd zijn hond kwijt was. Op amper 90 seconden overtuigde de man, een medewerker van het programma, de kinderen om de speeltuin te verlaten en met hem naar de bosjes te lopen. Ook al hadden ze kort tevoren van hun moeder te horen gekregen dat ze niet met vreemden mochten meegaan.

De meeste kinderen waren jonger dan 9. Eén meisje van 11 ging met de man mee, besefte haar fout en wandelde toen terug. De moeders waren in shock. "Ik had nooit gedacht dat mijn zoon zomaar zou meewandelen zonder enig fysiek contact", zei één van hen tegen de programmamakers.

MaLu
Beeld YouTube

.

Nu in het nieuws