Spaanse premier Rajoy opnieuw in nauwe schoentjes

Spaanse premier Rajoy opnieuw in nauwe schoentjes

Spaanse premier Rajoy opnieuw in nauwe schoentjes

Print
In het financieel schandaal bij de Spaanse conservatieven heeft een voormalig bestuurslid volgens mediaberichten de ontvangst van zwart geld toegegeven.

Volgens de kranten El País en El Mundo, die zich steunen op gerechtelijke documenten, heeft de vroegere secretaris van de Partido Popular (PP), Cristóbal Páez, bij zijn verhoor bekend dat hij van de partij niet aangegeven bedragen cash heeft ontvangen. De betalingen zijn gefinancierd met partijgiften, die door de PP niet aan het Rekenhof werden gemeld.

Zwarte kassen

De vroegere penningsmeester van de PP, Luis Bárcenas, had de partij van premier Mariano Rajoy ervan beticht jarenlang zwarte kassen te hebben gehouden. Premier Mariano Rajoy heeft het bestaan van een dubbele boekhouding echter steeds bestreden.

Volgens oppositieleider Alfredo Pérez Rubalcaba tonen de verklaringen van Páez aan dat de PP in het bezit was van zwarte kassen. Daarmee is bewezen dat ook Rajoy van zijn partij zwart geld heeft ontvangen, zei de partijvoorzitter van de socialisten (PSOE) op radiozender Cadena Ser. Bárcenas, die op verdenking van corruptie in voorlopige hechtenis zit, heeft aan Justitie notities overhandigd, die betalingen van zwart geld aan hoge PP-politici moeten staven.

Belga
Foto Reuters: de Spaanse premier Mariano Rajoy

MEEST RECENT