DVD: The place beyond the pines - (****)

DVD: The place beyond the pines -
(****)

DVD: The place beyond the pines -
(****)

Print
Regisseur Derek Cianfrance kon vooral fijnproevers bekoren met zijn relatiedrama Blue Valentine. Naar opvolger The place beyond the pines neemt hij hoofdrolspeler Ryan Gosling mee, om toch een meer publieksvriendelijk verhaal te vertellen. Gosling is Luke, een professionele motorrijder die plots te horen krijgt dat hij - toen hij een jaar eerder langs kwam met het reizende circus - een vrouw zwanger heeft gemaakt.
Hij besluit zijn oude leven op te geven, maar verzeilt in de misdaad wanneer hij probeert vriendin en zoontje voor zich terug te winnen. Bradley Cooper is de flik die een fatale aanvaring beleeft met de snelheidsduivel. In het derde luik van dit mooi gestructureerde noodlotsdrama zullen hun beider zonen vijftien jaar later aan den lijve ondervinden dat het verleden nooit helemaal voorbij is.
The place beyond the pines heeft ook rollen voor Eva Mendes en Ray Liotta, maar let vooral op de jonge Dane DeHaan en zeker Emory Cohen, die in dat laatste hoofdstuk voor hun filmvaders niet moeten onderdoen. Cianfrance heeft alles in zich om een hele grote te worden.

SV
(ons oordeel: ****)

Nu in het nieuws