DVD: Dicte - (***)

DVD: Dicte -
(***)

DVD: Dicte -
(***)

Print
De Scandinavische crimi-fabriek blijft op volle toeren draaien. Voor Dicte wordt een romanreeks van de Deense Elsebeth Egholm (ook bekend van Those who kill) gebruikt. Hoofdpersonage is Dicte Svendsen, een journaliste die na haar scheiding met haar tienerdochter van Kopenhagen naar het kleinere Aarhus verhuist. Ze gaat aan de slag bij een lokale krant en - dit is televisie - valt van de ene interessante zaak in de andere.
Wat geldt voor het aantal moorden in Halle ten tijde van Witse, gaat ook op voor Dicte: alleen wie zijn ongeloof over het grote aantal toevalligheden kan opzij schuiven, zal worden meegesleept door deze aardige televisiereeks.
Het hoofdpersonage is eigenaardig genoeg - meelevend en toch met een ranzig tabloid-kantje - om te boeien, en anders doet de rode draad doorheen de verschillende afleveringen dat wel: als tienermoeder werd Dicte door haar Jehovah-ouders verplicht haar kind af te staan. De zeurende pijn over dat gemis blijft, en leidt tot een zoektocht die een mooie verhaallijn volgt naast de vijf op zichzelf staande films.

SV
(ons oordeel: ***)

Nu in het nieuws