DVD: Beautiful Creatures - (***)

DVD: Beautiful Creatures -
(***)

DVD: Beautiful Creatures -
(***)

Print
Nog voor de huidige rij bioscoopflops zich verder opstapelde, liep het al goed fout met Beautiful Creatures, een duidelijke poging om het tienerpubliek te bereiken dat het voortaan zonder Twilight of Harry Potterfilms moet stellen.
Jammer, want deze film - gebaseerd op een reeks jongerenromans van Kami Garcia en Margaret Stohl - heeft wel iets. Ethan Wate (Alden Ehrenreich) is de gewone sterveling die verliefd wordt op de vijftienjarige Lena Duchannes (Alice Englert), die pas in het dorpje is komen wonen.
Zij is een heks, maar dat komt Ethan pas nadien te weten. Natuurlijk leidt dit tot heel wat bovennatuurlijke hocus pocus, en dat Jeremy Irons en Emma Thompson met hun toverkrachten ook een dosis overacting erfden, nemen we er node bij.
Charmanter is de duidelijke chemie tussen de jonge hoofdrolspelers, de manier waarop het werk van Charles Bukovski en Kurt Vonnegut hier wordt geplugd en de oneerbiedige manier waarmee regisseur/scenarist Richard LaGravenese het bekrompen religieus fanatisme in de Bible Belt een reeks vegen uit de pan geeft.

SV
(ons oordeel: ***)

.

Nu in het nieuws