Aparte horlogelijn met knipoog naar Red Star Line

Aparte horlogelijn met knipoog naar Red Star Line

Aparte horlogelijn met knipoog naar Red Star Line

Print
Sinds een jaar of zeven heeft Ronald Steffen zijn eigen horlogelijn. Speciaal voor het Red Star Line Museum heeft hij nu een horloge ontworpen dat geïnspireerd is op de uurwerken die in de tijd van de Red Star Line (1873-1934) werden gedragen.

Een mooi kalfsleren bandje met krokodillenprint, een stalen horlogekast, een wijzerplaat met Romeinse cijfers, en in het midden de woorden Red Star Line - Antwerp New York. Het Red Star Line-horloge dat Ronald Steffen heeft ontworpen, is een heel klassiek model, en dat is een bewuste keuze. “In de periode dat mensen met de Red Star Line naar Amerika gingen, waren dit soort horloges in de mode. Dat waren wel opwindbare modellen. Wij hebben de draaiknop er wel opgezet, maar toch voor batterijtjes gekozen. Anders werd het wel een duur exemplaar.”

Nu zullen de horloges 169 en 179 euro kosten, een heel andere prijsklasse dan de Zwitserse horloges die Ronald Steffen meestal ontwerpt. “Dan spreek je al snel over 2000 tot 6000 euro, en soms nog meer als er diamantjes in verwerkt zijn. Ik wilde dat dit horloge voor een groter publiek bereikbaar zou zijn. Daarom wordt het ook niet in Zwitserland gemaakt, maar in China. Het binnenwerk is Japans, dat is degelijke kwaliteit."

Op alle horloges van het merk Steffen, die zijn kantoor in Schoten heeft, staat Antwerpen op de wijzerplaat. “Ik denk dat ik de enige in België ben die hier zijn horloges tekent. Daarom wilde ik dat erop. Op die manier ben ik in contact gekomen met schepen van Cultuur Philip Heylen, die suggereerde om iets met de Red Star Line te doen. Door het feit dat de horloges in de museumshop verkocht zullen worden, werd het voor mij ook haalbaar om te doen."

Meer informatie vindt u op www.redstarlinehorloges.be

Nu in het nieuws