Potvis staat symbool voor landverhuizers

Potvis staat symbool voor landverhuizers

Potvis staat symbool voor landverhuizers

Print
Tijdens de Cultuurmarkt, eind augustus in het centrum van Antwerpen, werd al volop uitgekeken naar de opening van het Red Star Line Museum. Onder andere een aangespoelde potvis moest de sfeer van de landverhuizers oproepen.

Om het nieuwe museum in de kijker te zetten, werden tijdens de Cultuurmarkt heel wat activiteiten georganiseerd. Op de Meir kreeg je meer uitleg over de Red Star Line Route. Je kwam er onder andere langs een busje waar de trailer van een documentaire over de Red Star Line speelde. Wie op de route van de Cultuurmarkt een van de honderd valiezen met een Red Star Line label vond, kreeg een gratis ticket voor het museum. Op de Sint-Andriesplaats konden de bezoekers dan weer met kledij uit de tijd van de Red Star Line op de foto. En mannen konden bij de plaatselijke barbier hun baard laten scheren.

Op hetzelfde plein lag ook een zestien meter lange potvis. Kristof Wouters, directeur van CoStA (Cultuur Ontmoetingscentrum Sint-Andries): “De potvis, gemaakt door een Antwerpse kunstenaar en in juni nog te gast in Londen, staat symbool voor de Red Star Line. Het zoogdier legt wereldwijd grote afstanden af, net zoals de mensen die toen naar Amerika voeren. Daarnaast is de potvis een soort van mascotte die de mensen vanaf de Groenplaats en Grote Markt naar dit plein moeten lokken.”

Website Red Star Line Museum

MEEST RECENT