Palestijnen beschouwen vredesgesprekken met Israël als zinloos

Palestijnen beschouwen vredesgesprekken met Israël als zinloos

Palestijnen beschouwen vredesgesprekken met Israël als zinloos

Print
Ruim een maand na de hervatting van de vredesgesprekken met Israël hebben de Palestijnen zich pessimistisch uitgelaten. Ze eisen meer druk van de Amerikaanse regering op Israël. "Deze gesprekken zijn zinloos en zullen niet tot enig resultaat leiden", citeert de Jeruzalem Post de Palestijnse woordvoerder voor het onderhandelingsproces, Yassir Abed Rabbo.

"Zonder grote en krachtige druk van de Verenigde Staten op Israël, zoals nu op Syrië wordt uitgeoefend, verwacht ik geen vooruitgang", zei Rabbo in een gesprek met de radiozender Voice of Palestina nog. Bijzonder schadelijk is de voortzetting van de bouw van Israëlische nederzettingen.

Een woordvoerder van de Israëlische regeringsleider Benjamin Netanyahu wilde geen commentaar geven op de tot nog toe scherpste kritiek van de Palestijnen op de eind juli in Washington hervatte gesprekken, die negen maanden zouden duren. Beide kampen hadden al van in het begin gezegd dat enkel de VS uitsluitsel kan brengen over de huidige stand van zaken.

Doel van de achter gesloten deuren gevoerde onderhandelingen is een vredesverdrag en de oprichting van een Palestijnse staat. Bovendien moeten de Israëli's in veiligheid en binnen internationaal erkende grenzen kunnen leven.

Belga
Archieffoto

MEEST RECENT