Drie mannen gijzelen "vriend" die hen nog geld moet

Print
Willebroek - Voor de correctionele rechtbank van Mechelen zijn drie mannen verschenen die een oude vriend zouden gegijzeld hebben omdat hij hen nog geld moest. De mannen ontkennen dat ze hem gijzelden en beweren dat hun slachtoffer vrijwillig bij hen in de wagen stapte.

Het slachtoffer moest een van de mannen nog 1.300 euro en kon deze niet meteen betalen. Zelf beweert hij dat hij op 28 december 2012 in Willebroek met geweld in de auto werd gesleurd en een vriend moest bellen met de boodschap om voor 17.00 uur diezelfde dag de 1.300 euro klaar te leggen. Pas bij overhandiging van het geld, zou hij zijn vrijheid terugkrijgen. Die vriend belde de politie en na onderzoek van de gsm's van beklaagden, werden sms'jes onderschept die het verhaal bevestigden.

De wagen met vier inzittenden - het slachtoffer en de drie beklaagden - werd in Brussel onderschept. De beklaagden beweren dat hun slachtoffer helemaal niet tegen zijn wil werd vastgehouden. Een van hen geeft wel toe boos te zijn geweest vanwege de schuld, maar nadat het slachtoffer zei dat het geld tegen 's avonds zou klaarliggen, zijn ze samen naar Brussel gegaan en hebben ze er de dag doorgebracht.

Het openbaar ministerie vorderde strenge straffen: 4 jaar en 3.000 euro voor twee van hen, 3 jaar en 3.000 euro voor de derde. Die was niet aanwezig in Willebroek, maar stapte later mee in de wagen. Hij beweert nooit iets gemerkt te hebben van een gijzeling.

De rechtbank vonnist op 2 oktober.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio