TEC bestelt 119 bussen bij Van Hool

TEC bestelt 119 bussen bij Van Hool

TEC bestelt 119 bussen bij Van Hool

Print
Lier - De raad van bestuur van de Société Régionale Wallonne du Transport (SRWT), het bedrijf boven de Waalse vervoersmaatschappij TEC, heeft woensdag een bestelling van 119 nieuwe bussen toegewezen aan busbouwer Van Hool uit Koningshooikt (Lier). De bestelling is ruim 26 miljoen euro waard, zegt de TEC.

De bussen zijn te leveren in 2014 en 2015. Het gaat om 109 bussen met drie deuren en 10 met twee deuren. De voertuigen zullen ingezet worden door TEC Waals-Brabant (32), TEC Charleroi (26), TEC Henegouwen (10), TEC Luik-Verviers (28) en TEC Namen-Luxemburg (23).

De vervoersmaatschappij laat de mogelijkheid open dat dertien van de bussen voor Namen-Luxemburg nog vervangen worden door hybride voertuigen, op voorwaarde dat die oplossing "overtuigend" blijkt te zijn.

Met de bestelling van 119 voertuigen komt het totale aantal bestelde bussen de afgelopen vijf jaar op 728, of ruim 40 procent van de vloot. In oktober komt bij de raad van bestuur van de SRWT nog een aanbesteding van nog eens 76 bussen op tafel.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio