"Italiaans bondscoach Prandelli stopt na WK"

Italiaans bondscoach Prandelli stopt na WK

"Italiaans bondscoach Prandelli stopt na WK"

Print
Cesare Prandelli legt na het WK 2014 in Brazilië zijn functie neer. Dat melden verschillende Italiaanse media woensdag.

De 56-jarige Prandelli leidt de Azzurri sinds de zomer van 2010, toen hij na het WK in Zuid-Afrika overnam van Marcello Lippi. Hij haalde twee jaar later met de ploeg de finale van het EK in Polen en Oekraïne, waarin Spanje te sterk was. Datzelfde land was eerder dit jaar ook de boeman in de halve finales van de Confederations Cup in Brazilië.

Prandelli zou opnieuw trainer van een club willen worden. De Italiaan coachte in het verleden onder meer Verona, Parma, Roma en Fiorentina. Als mogelijke opvolgers worden Massimiliano Allegri en Alberto Zaccheroni genoemd.

Aan Tuttosport wilde Prandelli het nieuws nog niet officieel bevestigen. "Het enige waar ik nu mee bezig ben, is mathematische zekerheid verwerven over deelname aan het WK. Dat is het enige wat telt. Pas daarna zal ik mijn beslissing bekendmaken."

De Squadra Azzurra kan zich de volgende dagen mits twee thuiszeges tegen Bulgarije (6/9 in Palermo) en Tsjechië (10/9 in Turijn) plaatsen voor het WK. In groep B leidt Italië afgetekend met 14 punten uit zes wedstrijden.

Belga
Foto EPA

Meer sportnieuws