Everton-coach looft Lukaku, Mourinho begrijpt beslissing

Everton-coach looft Lukaku, Mourinho begrijpt beslissing

Everton-coach looft Lukaku, Mourinho begrijpt beslissing

Print
Romelu Lukaku draagt dit seizoen het shirt van Everton. Op de laatste dag van de transferperiode verhuurde Chelsea de Rode Duivel aan The Toffees. Coach Roberto Martinez is in de wolken met zijn komst.

"Lukaku is nog jong maar hij heeft alles", zegt Martinez woensdag aan Everton TV. "Het wordt opwindend het groeiproces van Romelu te volgen. Dat dit zal gebeuren in een shirt van Everton, zal voor vele lachende gezichten zorgen bij de Everton-fans. Het wordt voor iedereen een opwindende periode."

Lukaku scoorde vorig seizoen voor West Bromwich zeventien keer in de Premier League en nam zo revanche voor een mislukt eerste seizoen bij Chelsea. "Wat hij nu al heeft gepresteerd, is ongelofelijk", vindt Martinez. "Romelu heeft op jonge leeftijd een heel grote transfer gemaakt en we weten allemaal tot wat hij in staat is in de Premier League. Hij is niet iemand die nog alles moet bewijzen. Op zijn twintigste beschikt hij over een enorm potentieel en maakt hij deel uit van een heel getalenteerde Belgische generatie."

Mourinho begripvol

Chelsea-coach José Mourinho begrijpt de beslissing van de Rode Duivel. "Voor Lukaku is het belangrijk dat hij regelmatig speeltijd krijgt. Voorin hebben we al Samuel Eto'o, Fernando Torres en Demba Ba. Natuurlijk zou Romelu kansen hebben gekregen om te spelen, maar dat is nog iets anders als ongeveer elke week spelen", aldus de Portugese oefenmeester tegen Chelsea TV.

"Er waren clubs geïnteresseerd in Lukaku. Hij had opties en hij heeft de beslissing genomen. Ik moet die beslissing respecteren. Hopelijk gaat alles goed voor hem."

Belga
Foto Belga

MEER VOETBALNIEUWS