Dansen op wieltjes (video)

Print
Ekeren - Vzw Dansprovant is de enigste club van 't stad en ruime omgeving voor rolstoeldansen. Hun lessen vinden sinds kort plaats in zaal Elcks Thuys op het Van de Weyngaertplein in Ekeren.

Dansleraar Jef Boudewijns en zijn echtgenote Leona Pellens zijn vijf jaar geleden met Dansprovant gestart. "Bij rolstoeldansen zijn er twee soorten dans, je hebt de duo dans, dan dansen er twee rolstoelgebruikers samen of je hebt de combidans, dat is een gebruiker samen met een begeleider. We willen zoveel mogelijk alle dansen van een reguliere dansschool aanleren. Maar het belangrijkste is het plezier van de mensen. Het is moeilijk genoeg om als rolstoelgebruiker een hobby te vinden. Voor bepaalde sporten, zoals rolstoelbasket is er nog veel kracht in de armen nodig, maar iedere rolstoelgebruiker kan mee komen dansen, er is geen kracht voor nodig."

Het jonge koppel Kenny en Okina nemen samen deel aan de lessen. Okina zit in een elektrische rolstoel en Kenny is haar partner. "Okina deed het al een paar jaar en ze vroeg of ik met haar mee wilde gaan dansen. Ik had daarvoor nog nooit rolstoeldansen gezien, ik wist niet dat het bestond. We komen nu elke dinsdag." vertelt Kenny. Voor Christine Daems en haar begeleider Magali uit Lier was het de eerste keer dat ze kwam rolstoeldansen. " Het was echt wauw. Je voelt gewoon dat die beweging je goed doet, maar ook het onder de mensen zijn en plezier maken is belangrijk." vertelt Christine Daems zichtbaar tevreden.TTSY

Beelden: W&F

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio