NMBS vindt soep- en koffiebedeling concurrentie voor stationsbars

NMBS vindt soep- en koffiebedeling concurrentie voor stationsbars

NMBS vindt soep- en koffiebedeling concurrentie voor stationsbars

Print
De NMBS-Holding heeft een aanvraag geweigerd van de Kortrijkse Beweging Tegen Armoede (BTA) om gratis koffie en soep uit te delen. Dat zegt Marc Soenen van de beweging woensdagochtend en wordt bevestigd door woordvoerder Geert Dierckx van de NMBS-groep. "Dat zijn rechtstreekse concurrenten voor onze stationsconcessies", aldus Dierckx.

De weggeefactie staat gepland voor 17 oktober, de Werelddag van Verzet tegen Armoede. Ook vorig jaar organiseerde BTA zo'n initiatief, maar ook toen had de NMBS geen toelating gegeven. Toch deelde BTA gratis soep en koffie uit. "Er is dan overleg geweest met de concessies zelf. We moeten kijken wat mogelijk is", aldus Dierckx.

Volgens de NMBS heeft de spoorwegmaatschappij niets tegen acties voor een goed doel, maar is er een duidelijke richtlijn voor dit soort zaken. "Wij krijgen dagelijks dergelijke aanvragen, maar die weigeren we. BTA geeft dezelfde producten die onze huurders aanbieden, gratis weg. Dat is rechtstreekse concurrentie, en dat kunnen we niet maken ten opzichte van onze concessiehouders", legt Dierckx uit. BTA geeft alvast te kennen dat de beweging het hier niet bij zal laten.

Belga, archieffoto

.

Nu in het nieuws